Välkommen!

Hej och välkommen till min blogg! Hoppas du kan hitta något som intresserar dig. Skriv gärna någon rad när du tittar förbi!

söndag 23 januari 2011

Skorpor

Har ju som sagt lite idétorka, eller helt enkelt lite för lite ork... men något som jag gjort MYCKET sen veckan innan jul är skorpor! Är helt klart en stor favorit här hemma hos oss! En kollega till mig hade hittat receptet på smaskens.nu och gjorde dessa skorpor till fredagsfikat i höstas och eftersom jag gillade dem skarpt fick jag receptet och nu finns det alltid skorpor i en fin burk på bänken:)

För att göra dessa skorpor är det bra att ha en mortell och köksvåg. Tur att min bästa vän försåg mig med en sådana för MÅNGA årsedan. Tack Frida!!!

Om någon vill testa så får ni receptet här:

Kardemummaskorpor med vanilj
105 gram rumsvarmt smör
210 gram råsocker (rörsocker står det på paketen)
2 ägg
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk mald kardemumma
6 krm vaniljsocker (el 3 krm äkta vaniljpulver)
360 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget. Blande sedan de torra ingredienserna och rör samman alltsamman.
Dela degen i 3 bitar (2 om du vill ha riktigt stora). Rulla dem och lägg på bakplåtspapper på en plåt och platta till dem.
Grädda i ca 15 min. Ta ut skorporna och skär dem i mindre bitar. Placera ut dem på plåten så det blir luft kring varje skorpa. Stäng av ugnen och ställ in plåten i ytterligare 5 min. 
Låt dem sedan kallna på plåten.

Efter första gräddningen


Sprid ut dem på plåten


Ställ in i ugnen igen


Servera




Förvara dem i en tätslutande burk så håller sig skorporna krispiga och goda! 

1 kommentar: