Välkommen!

Hej och välkommen till min blogg! Hoppas du kan hitta något som intresserar dig. Skriv gärna någon rad när du tittar förbi!

torsdag 5 januari 2012

Dålig doft ur skåpet

Ojoj, nu börjar det närma sig att familjen Hemäng ska utökas med ännu en liten person:) Eftersom vi vet att det senast blir den 26 februari är det max 52 dagar kvar! Vi har börjat att köpa lite saker och dessa måste ju placeras någonstanns och det tänkte jag skulle vara i det fina skåp jag tvingade Håkan att släpa upp för trapporna.

Det luktade ju inte direkt kanelbulle av skåpet när vi tog upp det, men jag tänkte att jag rengör det och ställer det på vädring så blir det säkert bra! Men.... än luktar det inte jättegott:( Har idag tvättat hela skåpet med målartvätt, rent blev det men lukten sitter fortfarande kvar.

Har idag surfat rumt lite på nätet för att se om jag kunde hitta lite tips på vad jag ska göra. Det lättaste, som jag självklart börjar med;) är att:
1. sätta in glas med ättika i skåpet. Ättikan ska tydligen dra åt sig dofterna.
2. Lite mer avancerat, tvätta hela skåpet invändigt med ättikan.
3. Läste om en annan tjej som verkar ha provat allt och fick tipset att gå till Claes Ohlsson och köpa något medel som heter Yocoair. Det får bli sista försöket för mig med.

Förr la man ju alltid in hyllpapper för att det skulle vara fräschare. Det vet jag inte var man köper, men jag tänkte köpa vaxduk av något slag att klä in hyllorna med. Sen blir det nog att vi köper lådor att lägga in sakerna i för att hålla lite bättre ordning.

De saker som blivit inslängda i skåket under den dryga månad det stått här har nu åkt ut. Var jag ska göra av dem nu är ju en annan fråga.

Skåpet står på vädring efter tvätten.
Lådorna står i badkaret efter en noggrann
rengöring. 

Som ni ser är hyllorna inte helt fräscha.
Glasen innehåller ättika, vi får se om
det gör någon nytta.
Jag hoppas att lukte nu går bort eftersom det snart är dags att börja tvätta alla bebissakerna och då vill man ju gärna att skåpet de ska ligga i luktar fräscht!

Kram på er!
(Har ni ytterligare tips mottages dessa tacksamt!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar